Cechy szczególne produktu: Organiczny
Produkt Fair Trade (Sprawiedliwy handel): brak danych
Rodzaj produktu: sok owocowy
Wielkość opakowania: brak danych
Informacja dostępna w serwisie od: 15.04.2009 (5698 dni)
Produkt był oglądany: 10028 razy
Bio Food Sok jabłkowy nie posiada jeszcze żadnej opinii. Dodaj swoją opinię
Bio Food Sok jabłkowy nie ma żadnych komentarzy. Aby dodać swoją uwagę do opinii innych lub zadać pytanie dotyczące produktu, dodaj własny komentarz
Opis produktu:
Jest otrzymywany przez bezpośrednie tłoczenie soku z jabłek oraz pasteryzację.
Wartość odżywcza:
zawiera witaminę PP, C oraz związki mineralne m.in. krzem, wapń.
Wartość profilaktyczna i zdrowotna:
Działa korzystnie na serce, obniża poziom cholesterolu we krwi, obniża ciśnienie tętnicze krwi, stabilizuje poziom cukru we krwi, zmniejsza apetyt, działa przeciwwirusowo, stosowany jest w leczeniu anemii, artretyzmu, bezsenności, bólów żołądkowych, dolegliwości oskrzeli, infekcji jelitowych, miażdżycy, nadciśnienia tętniczego, opryszczki.
Sok naturalny jest to sok komórkowy uzyskany z tkanki owoców lub warzyw przez wyciśniecie, (tłoczenie), a następnie utrwalony przez pasteryzację bez stosowania obróbki enzymatycznej i zabiegów klarowania. W produkcji soku naturalnego nie można stosować dodatku cukru ,kwasów spożywczych i innych substancji.
Soki naturalne charakteryzują się wyższą wartością odżywczą oraz posiadają lepsze cechy ...
Jest otrzymywany przez bezpośrednie tłoczenie soku z jabłek oraz pasteryzację.
Wartość odżywcza:
zawiera witaminę PP, C oraz związki mineralne m.in. krzem, wapń.
Wartość profilaktyczna i zdrowotna:
Działa korzystnie na serce, obniża poziom cholesterolu we krwi, obniża ciśnienie tętnicze krwi, stabilizuje poziom cukru we krwi, zmniejsza apetyt, działa przeciwwirusowo, stosowany jest w leczeniu anemii, artretyzmu, bezsenności, bólów żołądkowych, dolegliwości oskrzeli, infekcji jelitowych, miażdżycy, nadciśnienia tętniczego, opryszczki.
Sok naturalny jest to sok komórkowy uzyskany z tkanki owoców lub warzyw przez wyciśniecie, (tłoczenie), a następnie utrwalony przez pasteryzację bez stosowania obróbki enzymatycznej i zabiegów klarowania. W produkcji soku naturalnego nie można stosować dodatku cukru ,kwasów spożywczych i innych substancji.
Soki naturalne charakteryzują się wyższą wartością odżywczą oraz posiadają lepsze cechy organoleptyczne.