Cechy szczególne produktu: Organiczny
Produkt Fair Trade (Sprawiedliwy handel): brak danych
Rodzaj produktu: sok warzywny kwaszony
Wielkość opakowania: 300 ml
Informacja dostępna w serwisie od: 15.04.2009 (5698 dni)
Produkt był oglądany: 5913 razy
Bio Food Sok z ogórków kwaszonych nie posiada jeszcze żadnej opinii. Dodaj swoją opinię
Bio Food Sok z ogórków kwaszonych nie ma żadnych komentarzy. Aby dodać swoją uwagę do opinii innych lub zadać pytanie dotyczące produktu, dodaj własny komentarz
Opis produktu:
Sok ten uzyskuje się poprzez bezpośrednie tłoczenie ogórków kwaszonych oraz pasteryzację.
Wartość odżywcza:
Zawiera witaminę A, E, K, PP, C, B1, B2, oraz związki mineralne m.in. wapń, potas, magnez, mangan, siarka, arsen, żelazo, fosfor, molibden.
Wartość profilaktyczna i zdrowotna:
Ma działanie przeciwnowotworowe. Pobudza produkcję czerwonych krwinek. Jest moczopędny, Hamuje wzrost polipów jelita grubego. Działa kojąco na wrzody żołądka i dwunastnicy. Pobudza układ odpornościowy. Niszczy bakterie i wirusy. Działa korzystnie na procesy wzrostu. Przeciwdziała chorobie wieńcowej. Obniża poziom cholesterolu. Reguluje pracę przewodu pokarmowego i jelit.
Kwaszenie jest jedną z najstarszych metod konserwowania warzyw.
Soki kwaszone oraz kwaszonki zachowują wiele cennych składników odżywczych zawartych w surowcach. W porównaniu z surowcem charakteryzują się:
* wysokimi walorami smakowymi,
* stosunkowo wysoką zawartością...
Sok ten uzyskuje się poprzez bezpośrednie tłoczenie ogórków kwaszonych oraz pasteryzację.
Wartość odżywcza:
Zawiera witaminę A, E, K, PP, C, B1, B2, oraz związki mineralne m.in. wapń, potas, magnez, mangan, siarka, arsen, żelazo, fosfor, molibden.
Wartość profilaktyczna i zdrowotna:
Ma działanie przeciwnowotworowe. Pobudza produkcję czerwonych krwinek. Jest moczopędny, Hamuje wzrost polipów jelita grubego. Działa kojąco na wrzody żołądka i dwunastnicy. Pobudza układ odpornościowy. Niszczy bakterie i wirusy. Działa korzystnie na procesy wzrostu. Przeciwdziała chorobie wieńcowej. Obniża poziom cholesterolu. Reguluje pracę przewodu pokarmowego i jelit.
Kwaszenie jest jedną z najstarszych metod konserwowania warzyw.
Soki kwaszone oraz kwaszonki zachowują wiele cennych składników odżywczych zawartych w surowcach. W porównaniu z surowcem charakteryzują się:
* wysokimi walorami smakowymi,
* stosunkowo wysoką zawartością witaminową (proces kwaszenia stabilizuje witaminę C i prowitaminę A),
* pozytywnymi cechami zdrowotnymi, ponieważ bakterie fermentacji mlekowej nie wytwarzają związków szkodliwych dla zdrowia ,a ich metabolizm hamuje rozwój bakterii patogennych,
* niską kalorycznością gotowego wyrobu i wysoką trwałością,