Cechy szczególne produktu: Organiczny
Produkt Fair Trade (Sprawiedliwy handel): brak danych
Rodzaj produktu: sok owocowo-warzywny
Wielkość opakowania: 300 ml
Informacja dostępna w serwisie od: 15.04.2009 (5698 dni)
Produkt był oglądany: 9981 razy
Bio Food Sok jabłkowo-burakowy nie posiada jeszcze żadnej opinii. Dodaj swoją opinię
Bio Food Sok jabłkowo-burakowy nie ma żadnych komentarzy. Aby dodać swoją uwagę do opinii innych lub zadać pytanie dotyczące produktu, dodaj własny komentarz
Opis produktu:
Sok ten uzyskuje się poprzez bezpośrednie tłoczenie soku z jabłek i buraków oraz pasteryzację.
Wartość odżywcza:
Zawiera witaminę PP, C, B1,oraz związki mineralne m.in. krzem, wapń ,żelazo, potas, magnez, sód, mangan.
Wartość profilaktyczna i zdrowotna:
Działa korzystnie na serce, Wzmacnia kości, Działa kojąco na układ nerwowy, Obniża poziom cholesterolu we krwi, Obniża ciśnienie tętnicze krwi, Stabilizuje poziom cukru we krwi, Działa przeciwwirusowo, Pobudza apetyt, W leczeniu stosowany jest w anemii, artretyzmie, bezsenności, bólach żołądkowych, dolegliwościach oskrzeli, infekcjach jelitowych, miażdżycy, nadciśnienia tętniczego, opryszczki, nerwicy, grypy, gruźlicy.
Sok naturalny jest to sok komórkowy uzyskany z tkanki owoców lub warzyw przez wyciśniecie, (tłoczenie), a następnie utrwalony przez pasteryzację bez stosowania obróbki enzymatycznej i zabiegów klarowania. W produkcji soku naturalnego nie można stosować dodatku...
Sok ten uzyskuje się poprzez bezpośrednie tłoczenie soku z jabłek i buraków oraz pasteryzację.
Wartość odżywcza:
Zawiera witaminę PP, C, B1,oraz związki mineralne m.in. krzem, wapń ,żelazo, potas, magnez, sód, mangan.
Wartość profilaktyczna i zdrowotna:
Działa korzystnie na serce, Wzmacnia kości, Działa kojąco na układ nerwowy, Obniża poziom cholesterolu we krwi, Obniża ciśnienie tętnicze krwi, Stabilizuje poziom cukru we krwi, Działa przeciwwirusowo, Pobudza apetyt, W leczeniu stosowany jest w anemii, artretyzmie, bezsenności, bólach żołądkowych, dolegliwościach oskrzeli, infekcjach jelitowych, miażdżycy, nadciśnienia tętniczego, opryszczki, nerwicy, grypy, gruźlicy.
Sok naturalny jest to sok komórkowy uzyskany z tkanki owoców lub warzyw przez wyciśniecie, (tłoczenie), a następnie utrwalony przez pasteryzację bez stosowania obróbki enzymatycznej i zabiegów klarowania. W produkcji soku naturalnego nie można stosować dodatku cukru ,kwasów spożywczych i innych substancji.
Soki naturalne charakteryzują się wyższą wartością odżywczą oraz posiadają lepsze cechy organoleptyczne.