super smaczne oryginalne wegierskie dania jakie znajdziemy w restauracjach tylko w kraju papryki teraz mozemy przygotowac sami, pycha palce lizac, do ...
więcej »
Autor: Hanna Grykałowska
Liczba stron: 64
Okładka: miękka (broszurowa)
Rok wydania: brak danych
Seria wydawnicza: brak danych
Informacja dostępna w serwisie od: 07.09.2009 (5554 dni)
Produkt był oglądany: 3205 razy
Wydawnictwo Rea Hanna Grykałowska, Przysmaki kuchni jarskiej nie posiada jeszcze żadnej opinii. Dodaj swoją opinię
Wydawnictwo Rea Hanna Grykałowska, Przysmaki kuchni jarskiej nie ma żadnych komentarzy. Aby dodać swoją uwagę do opinii innych lub zadać pytanie dotyczące produktu, dodaj własny komentarz
Opis produktu:
Coraz więcej osób rezygnuje z jedzenia mięsa, jeśli nie na stałe, to przynajmniej w okresie letnim. Aby dostarczyć organizmowi wszystkich potrzebnych do życia składników, należy przygotowywać smaczne i w pełni wartościowe posiłki z innych, niż mięso produktów.
Przepisy zawarte w tej książce, w większości pochodzące z kuchnni francuskiej, dostarczą Państwu pomysłów na proste i łatwe do wykonania potrawy niezajmujące przy tym zbyt wiele czasu, niewymagające dużego wysiłku, ani wysokich umiejętności. Ich tajemnica polega m.in. na tym, że łączy się w nich zręcznie różne produkty i przyprawy, co w efekcie pozwala sporządzić nieskomplikowane, ale niezwykle apetyczne i smaczne potrawy.
W pierwszej części książki znajdują się przepisy na „małe dania”. Są to potrawy nadające się na drugie śniadanie, lunch, podwieczorek lub lekką kolację.
Następny dział to sałatki, które mogą stanowić samodzielne danie lub dodatek do innych...
Coraz więcej osób rezygnuje z jedzenia mięsa, jeśli nie na stałe, to przynajmniej w okresie letnim. Aby dostarczyć organizmowi wszystkich potrzebnych do życia składników, należy przygotowywać smaczne i w pełni wartościowe posiłki z innych, niż mięso produktów.
Przepisy zawarte w tej książce, w większości pochodzące z kuchnni francuskiej, dostarczą Państwu pomysłów na proste i łatwe do wykonania potrawy niezajmujące przy tym zbyt wiele czasu, niewymagające dużego wysiłku, ani wysokich umiejętności. Ich tajemnica polega m.in. na tym, że łączy się w nich zręcznie różne produkty i przyprawy, co w efekcie pozwala sporządzić nieskomplikowane, ale niezwykle apetyczne i smaczne potrawy.
W pierwszej części książki znajdują się przepisy na „małe dania”. Są to potrawy nadające się na drugie śniadanie, lunch, podwieczorek lub lekką kolację.
Następny dział to sałatki, które mogą stanowić samodzielne danie lub dodatek do innych potraw.
Zupy oryginalne i pomysłowe, bowiem smaczna zupa jest zwykle ważnym elementem posiłku.
Wbrew pozorom nie jest to książka tylko dla jaroszy i wegetarian, ponieważ każda z potraw przygotowanych według podanych przepisów, może być również wspaniałym dodatkiem i uzupełnieniem dań z mięsa.