super smaczne oryginalne wegierskie dania jakie znajdziemy w restauracjach tylko w kraju papryki teraz mozemy przygotowac sami, pycha palce lizac, do ...
więcej »
Autor: Hanna Grykałowska
Liczba stron: 64
Okładka: twarda
Rok wydania: brak danych
Seria wydawnicza: brak danych
Informacja dostępna w serwisie od: 05.09.2009 (5556 dni)
Produkt był oglądany: 3339 razy
Wydawnictwo Rea Hanna Grykałowska, Chińska kuchnia na polskim stole nie posiada jeszcze żadnej opinii. Dodaj swoją opinię
Wydawnictwo Rea Hanna Grykałowska, Chińska kuchnia na polskim stole nie ma żadnych komentarzy. Aby dodać swoją uwagę do opinii innych lub zadać pytanie dotyczące produktu, dodaj własny komentarz
Opis produktu:
Kuchnia chińska to jedna z najstarszych tradycji kulinarnych na świecie. Jest jedyna, niepowtarzalna i niezwykła, warta więc naśladowania.
Wymaga wprawdzie specjalnych naczyń, produktów i przypraw, ale są one dostępne w naszych sklepach, warto więc wprowadzić chińskie potrawy do codziennego menu.
Niezwykły wydaje się fakt, że potrawy przyrządzane ze zwykłych produktów, takich jak np. kapusta, kalafior, fasolka, czy też inne warzywa, przygotowane na sposób chiński mają zaskakujący, wspaniały smak bardzo różniący się od naszych dań.
Kuchnia chińska jest nie tylko smaczna i zdrowa, ale również bardzo oszczędna.
Rządzi w niej zasada: mało produktów, dużo dań. Mięso, ryby, owoce morza, drób używa się w niewielkich ilościach, za to posiłek składa się z kilku lub nawet kilkunastu dań, podawanych w małych miseczkach i tak przygotowanych, aby nadawały się do jedzenia pałeczkami.
Pod koniec chińskiego posiłku podaje się zwykle...
Kuchnia chińska to jedna z najstarszych tradycji kulinarnych na świecie. Jest jedyna, niepowtarzalna i niezwykła, warta więc naśladowania.
Wymaga wprawdzie specjalnych naczyń, produktów i przypraw, ale są one dostępne w naszych sklepach, warto więc wprowadzić chińskie potrawy do codziennego menu.
Niezwykły wydaje się fakt, że potrawy przyrządzane ze zwykłych produktów, takich jak np. kapusta, kalafior, fasolka, czy też inne warzywa, przygotowane na sposób chiński mają zaskakujący, wspaniały smak bardzo różniący się od naszych dań.
Kuchnia chińska jest nie tylko smaczna i zdrowa, ale również bardzo oszczędna.
Rządzi w niej zasada: mało produktów, dużo dań. Mięso, ryby, owoce morza, drób używa się w niewielkich ilościach, za to posiłek składa się z kilku lub nawet kilkunastu dań, podawanych w małych miseczkach i tak przygotowanych, aby nadawały się do jedzenia pałeczkami.
Pod koniec chińskiego posiłku podaje się zwykle zupę, rzadką, nadającą się do popicia tego wszystkiego, co się zjadło przed nią.
Chiny, jak wiadomo to ogromny obszar zamieszkały przez miliony ludzi. Dzieli się na prowincje i kantony, a każda część to jak duże państwo europejskie, dlatego trudno jest cokolwiek uogólniać. W niektórych częściach słodkie desery są mniej popularne niż w innych. Ale tu gdzie jada się słodkie desery są one wykwintne, a nawet wręcz wyrafinowane.