Cechy szczególne produktu: brak danych
Produkt Fair Trade (Sprawiedliwy handel): brak danych
Wielkość opakowania: 500 g
Informacja dostępna w serwisie od: 04.03.2012 (4776 dni)
Produkt był oglądany: 8737 razy
Diamant Cukier trzcinowy Dry Demarara nie posiada jeszcze żadnej opinii. Dodaj swoją opinię
Diamant Cukier trzcinowy Dry Demarara nie ma żadnych komentarzy. Aby dodać swoją uwagę do opinii innych lub zadać pytanie dotyczące produktu, dodaj własny komentarz
Opis produktu:
Cukier brązowy Diamant z aromatyczną nutą karmelu, który świetnie nadaje się do słodzenia kawy i herbaty, do pieczenia ciast i pierników, kruchych i korzennych ciasteczek z miodem, orzechami lub migdałami. Wyśmienicie smakuje także jako dodatek do słodkich dań (np. gofrów, naleśników, ryżu na mleku) oraz płatków śniadaniowych i musli, naturalnych jogurtów, sałatek owocowych, deserów, koktajli i lodów. Błyszczące kryształki cukru to także efektowny, świetlisto-brązowy dodatek dekoracyjny.
To segregowany cukier o specjalnej drobnej granulacji, który szybko się rozpuszcza. Jest doskonały do słodzenia kawy, herbaty, drinków oraz przygotowywania wypieków i deserów. Pozostająca w nim melasa nadaje mu karmelowy smak i brązowo-złote zabarwienie. Cukier dodatkowo pakowany jest w praktyczne woreczki z wygodnym zamknięciem strunowym chroniącym produkt przed wilgocią, zanieczyszczeniem i wysypywaniem się.