super smaczne oryginalne wegierskie dania jakie znajdziemy w restauracjach tylko w kraju papryki teraz mozemy przygotowac sami, pycha palce lizac, do ...
więcej »
Autor: Tłumaczenie z niemieckiego
Liczba stron: 208
Okładka: brak danych
Rok wydania: 2005
Seria wydawnicza: brak danych
Informacja dostępna w serwisie od: 04.01.2008 (6145 dni)
Produkt był oglądany: 4369 razy
Wydawnictwo Arkady RYBY I OWOCE MORZA. Porady dla smakoszy nie posiada jeszcze żadnej opinii. Dodaj swoją opinię
Wydawnictwo Arkady RYBY I OWOCE MORZA. Porady dla smakoszy nie ma żadnych komentarzy. Aby dodać swoją uwagę do opinii innych lub zadać pytanie dotyczące produktu, dodaj własny komentarz
Opis produktu:
Ponad 70 wspaniałych przepisów, zarówno bajecznie prostych, jak i wyrafinowanych, ukazuje nam bogactwo międzynarodowej kuchni rybnej.
W tej książce znajdziecie wszystko, z czego słyną wody słodkie i słone: od skromnego śledzia poprzez dorsza, łososia i szczupaka do wyszukanych przysmaków, jak sandacz i sola, albo egzotycznych rarytasów, jak karaibski pompano. Nie brakuje również owoców morza.
Cenne informacje na temat odżywiania uzupełnia szereg pożytecznych rad dotyczących zakupu świeżych ryb i owoców morza. Autorka, wprowadzając nas w tajniki przyrządzania ryb, przedstawia różne techniki gotowania, smażenia i pieczenia, a także najważniejsze narzędzia kuchenne.