Cechy szczególne produktu: brak danych
Produkt Fair Trade (Sprawiedliwy handel): brak danych
Rodzaj produktu: kefir
Wielkość opakowania: 330 g
Zawarość tłuszczu %: 1,5
Informacja dostępna w serwisie od: 07.09.2010 (5189 dni)
Produkt był oglądany: 3293 razy
ZPJ Magda Kefir naturalny nie posiada jeszcze żadnej opinii. Dodaj swoją opinię
ZPJ Magda Kefir naturalny nie ma żadnych komentarzy. Aby dodać swoją uwagę do opinii innych lub zadać pytanie dotyczące produktu, dodaj własny komentarz
Opis produktu:
Produkowany w oparciu o tradycyjną recepturę z zastosowaniem grzybków kefirowych. Grzybki kefirowe składają się z żyjących w symbiozie bakterii i drożdży. Te pierwsze wytwarzają smakowity kwas mlekowy a te drugie – dwutlenek węgla nadający kefirowi orzeźwiający , lekko musujący posmak.
Co więcej kefir posiada również „jogurtowe” bakterie , które rozkładają część cukru mlecznego na kwas mlekowy. To nadaje kefirowi nie tylko delikatny kwaskowy posmak, znany z jogurtu, lecz również sporą porcję kwasu mlekowego, który ułatwia wchłanianie wapnia. Jak widać kefir jest idealnym napojem i obok jogurtu powinien być podstawowym składnikiem codziennej diety.