Mój faworyt z tej serii - chrupkie, pikantne, niezwykle smaczne - mogę przegryzać bez niczego. Doskonały aromat i naprawdę fantastyczny smak z...
więcej »
Cechy szczególne produktu: brak danych
Produkt Fair Trade (Sprawiedliwy handel): brak danych
Wielkość opakowania: 200 g
Informacja dostępna w serwisie od: 04.06.2009 (5649 dni)
Produkt był oglądany: 9938 razy
Przeczytaj: 5 opinii o TaoTao Czerwona papryka chili w zalewie data najnowszej opinii: 16.12.2010 Dodaj swoją opinię
TaoTao Czerwona papryka chili w zalewie nie ma żadnych komentarzy. Aby dodać swoją uwagę do opinii innych lub zadać pytanie dotyczące produktu, dodaj własny komentarz
Opis produktu:
Czerwone papryczki chil są świetnym dodatkiem do gotowanych i smażonych dań mięsnych, różnego rodzaju sosów, zup i sałatek. Cenione są przez wielbicieli ostrych potraw, za swoją wyjątkową pikantność.
Papryczki chili posiadają także szereg właściwości korzystnych dla zdrowia. Po pierwsze, zapobiegają zapaleniom oskrzeli i przeziębieniom. Stanowią bogate źródło witamin A, C i E; jak również kwasu foliowego, pektyn i potasu. Papryczki chili nie zawierają cholesterolu i są niskokaloryczne. Ponadto, posiadają dobroczynny wpływ na układ krwionośny człowieka, dzięki zawartej w nasionkach i włóknach kapsaicynie (enzymowi ostrości). Jest to cenny alkaloid, który zapobiega mutacjom komórek, mogącym prowadzić do rozwoju raka, chroniąc także przed udarem mózgu i zawałem. Co ciekawe, spożywanie potraw z dodatkiem papryczki chili poprawia nam samopoczucie. Kapsaicyna pobudza bowiem zakończenia nerwowe znajdujące się w jamie ustnej, co aktywuje...
Czerwone papryczki chil są świetnym dodatkiem do gotowanych i smażonych dań mięsnych, różnego rodzaju sosów, zup i sałatek. Cenione są przez wielbicieli ostrych potraw, za swoją wyjątkową pikantność.
Papryczki chili posiadają także szereg właściwości korzystnych dla zdrowia. Po pierwsze, zapobiegają zapaleniom oskrzeli i przeziębieniom. Stanowią bogate źródło witamin A, C i E; jak również kwasu foliowego, pektyn i potasu. Papryczki chili nie zawierają cholesterolu i są niskokaloryczne. Ponadto, posiadają dobroczynny wpływ na układ krwionośny człowieka, dzięki zawartej w nasionkach i włóknach kapsaicynie (enzymowi ostrości). Jest to cenny alkaloid, który zapobiega mutacjom komórek, mogącym prowadzić do rozwoju raka, chroniąc także przed udarem mózgu i zawałem. Co ciekawe, spożywanie potraw z dodatkiem papryczki chili poprawia nam samopoczucie. Kapsaicyna pobudza bowiem zakończenia nerwowe znajdujące się w jamie ustnej, co aktywuje mózg do produkcji endorfin. Chili przyspiesza również metabolizm i może przyczyniać się do spalania większej ilości kalorii, co jest cenną informacją dla osób dbających o linię.
Autor: maniek(gość)/e-commerce.pl | Posiada/korzysta z tego produktu: 3 miesiące
Data napisania opinii: 13.12.2010 | Czy oceniający poleca ten produkt? TAK
Zalety produktu:
Wady produktu:
Opinia o produkcie:
Jedyne papryczki ze sloika co sa piktatne ale tez bez wielkiej rewelacji o innych to szkoda pisac.
Autor: Sawul(gość)/senior.pl | Posiada/korzysta z tego produktu: dopiero co kupiłem
Data napisania opinii: 14.07.2010 | Czy oceniający poleca ten produkt? TAK
Zalety produktu:
- Pałer maksymalny
Wady produktu:
- Brak
Opinia o produkcie:
CZegoś takiego szukałem i do tej pory nie było, polecam!!!
Autor: Herlok(gość)/e-commerce.pl | Posiada/korzysta z tego produktu: dopiero co kupiłem
Data napisania opinii: 23.02.2010 | Czy oceniający poleca ten produkt? TAK
Zalety produktu:
- Cena, niecałe 5zł
- Ogień!
- Idealne do kanapek ale można jeść "z marszu" :)
-
Wady produktu:
- Mała pojemność
Opinia o produkcie:
POLECAM dla wszystkich, którzy lubią pikantne potrawy oraz przysmaki, bardzo przyjemny chłód po :)