|
Twoje ustawieniaKategorieNarzędzia
Dodaj swoją opinię o tym produkcie
Dodaj uwagę lub pytanie dotyczące produktu
Subskrybuj nowe opinie o produkcie
Subskrybuj nowe uwagi i pytania do tego produktu
Dodaj produkt do obserwowanych
Zgłoś uwagi do opisu produktu
Dodaj zdjęcie produktu, ulotkę lub instrukcję
Dodaj nowy produkt
Znajdź produktNajnowsze opinieSM Lazur Ser pleśniowy Lazur Perłowy SM Lazur Ser pleśniowy Lazur Błękitny Turek Camembert Naturalny Turek Camembert Figura Turek Miniaturki Camembert naturalny |
President Chevre Sainte Maure
Producent: Lactalis Opis produktu:
To ser z mleka koziego z delikatnym miąższem, białym lub koloru kości słoniowej, Skóra sera pokryta jest naturalną pleśnią, a czasem nawet popiołem. Ser ma kształt długiego lekko spłaszczonego walca. Do jego wnętrza wkłada się długą słomkę w celu wentylacji i utrzymania kruchości sera. Na obszarach określonych przez AOC jego dojrzewanie trwa co najmniej 10 dni (zwykle 2-4 tygodnie). Ser dojrzewa w dobrze wentylowanej piwnicy w temperaturze 15°C, przy wilgotności 90%, codziennie jest odwracany. Po 5-6 tygodniach ser kurczy się a jego powierzchnia staje sie sucha. Pleśń nabiera koloru błękitnoszarego, a miąższ ma delikatną konsystencję, jest jędrny i gładki. Tylko Sainte-Maure z Turyngii oznaczony jest certyfikatem AOC. Opinie o President Chevre Sainte Maure
Zobacz także:
Najnowsze produkty President:
|
|