Cechy szczególne produktu: Niska zawartość tłuszczów nasyconych
Produkt Fair Trade (Sprawiedliwy handel): brak danych
Rodzaj produktu: łosoś
Wielkość opakowania: 500g
Informacja dostępna w serwisie od: 12.04.2010 (5336 dni)
Produkt był oglądany: 4775 razy
Przeczytaj: 1 opinii o Limito Steki z łososia norweskiego marynowane w ziołach - opakowanie rodzinne data najnowszej opinii: 05.05.2010 Dodaj swoją opinię
Limito Steki z łososia norweskiego marynowane w ziołach - opakowanie rodzinne nie ma żadnych komentarzy. Aby dodać swoją uwagę do opinii innych lub zadać pytanie dotyczące produktu, dodaj własny komentarz
Opis produktu:
Steki Limito są wykonane z najlepszego mięsa oryginalnego łososia norweskiego. Powstają ze złożenia ze sobą dwóch filetów z łososia, pochodzących ze środkowej części ryby. Skóra pozostawiona na stekach pozwala mięsu zachować wyjątkową soczystość podczas procesu przygotowywania do spożycia. Nie zawierają one ości, w przeciwieństwie do potocznie nazywanych stekami dzwonków z łososia.
Steki Limito znajdują się w ziołowej marynacie, przyrządzonej na bazie bazylii, oregano, rozmarynu i tymianku, z dodatkiem soli, czosnku i pieprzu, dzięki której produkt nie wymaga dodatkowego doprawiania czy marynowania przed przygotowaniem. Marynata sprawia ponadto, że mięso po przyrządzeniu jest wyjątkowo kruche i soczyste. Produkt doskonale nadaje się także do przygotowania na grillu.
Każdy stek jest próżniowo zapakowany w folię, dzięki czemu nie traci swoich walorów jakościowych i smakowych podczas przechowywania oraz dłużej zachowuje swoją...
Steki Limito są wykonane z najlepszego mięsa oryginalnego łososia norweskiego. Powstają ze złożenia ze sobą dwóch filetów z łososia, pochodzących ze środkowej części ryby. Skóra pozostawiona na stekach pozwala mięsu zachować wyjątkową soczystość podczas procesu przygotowywania do spożycia. Nie zawierają one ości, w przeciwieństwie do potocznie nazywanych stekami dzwonków z łososia.
Steki Limito znajdują się w ziołowej marynacie, przyrządzonej na bazie bazylii, oregano, rozmarynu i tymianku, z dodatkiem soli, czosnku i pieprzu, dzięki której produkt nie wymaga dodatkowego doprawiania czy marynowania przed przygotowaniem. Marynata sprawia ponadto, że mięso po przyrządzeniu jest wyjątkowo kruche i soczyste. Produkt doskonale nadaje się także do przygotowania na grillu.
Każdy stek jest próżniowo zapakowany w folię, dzięki czemu nie traci swoich walorów jakościowych i smakowych podczas przechowywania oraz dłużej zachowuje swoją świeżość.
Pojedynczy stek waży około 125 g, a opakowanie 500 g to idealna propozycja na smaczny obiad dla czterech osób.
Wielkość opakowania: 500 g
Porcja dla: 4 osób
100 g produktu zawiera:
Białko 19,4 g
Węglowodany 0,2 g
Tłuszcz 16,2 g
Wartość energetyczna 100 g produktu: 933 kJ / 224 kcal
Sposób przygotowania:
• W piekarniku: rozgrzać piekarnik do 180°C. Wyjąć steki z foliowego opakowania, włożyć bez wcześniejszego rozmrażania do nasmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego i piec w temperaturze 180°C ok. 15 minut,
• Na patelni: steki rozmrażać przez ok. 3 h w lodówce. Rozmrożone położyć na rozgrzanej patelni i smażyć na odrobinie tłuszczu po ok. 5-8 min. z każdej strony, pod przykryciem.
Instrukcje dotyczące przechowywania: jest to produkt głęboko mrożony, dlatego należy go przechowywać w temperaturze poniżej -18°C. Po rozmrożeniu nie należy ponownie zamrażać.