Pizze Ristorante to najlepsze z dostępnych mrożonych pizzy, lubię każdy smak tej pizzy, jest w rozmiarze na 2 osoby, ma sporo dodatków i po...
więcej »
Cechy szczególne produktu: brak danych
Produkt Fair Trade (Sprawiedliwy handel): brak danych
Typ dania: owoce morza
Wielkość opakowania: 400g
Informacja dostępna w serwisie od: 12.04.2010 (5336 dni)
Produkt był oglądany: 4106 razy
Limito Owoce morza z grzybami w aromatycznym sosie do spaghetti lub risotto nie posiada jeszcze żadnej opinii. Dodaj swoją opinię
Limito Owoce morza z grzybami w aromatycznym sosie do spaghetti lub risotto nie ma żadnych komentarzy. Aby dodać swoją uwagę do opinii innych lub zadać pytanie dotyczące produktu, dodaj własny komentarz
Opis produktu:
Wielkość opakowania: 400 g
Porcja dla: 2 osób
100 g produktu zawiera:
Białko 8,5 g
Węglowodany 6,5 g
Tłuszcz 6 g
Wartość energetyczna 100 g produktu: 482 kJ / 115 kcal
Zobacz jak powstają nasze produkty we Włoszech!
Sposób przygotowania spaghetti:
1. Ok. 250-300 g makaronu spaghetti ugotować w osolonej wodzie. Zamrożoną zawartość opakowania wrzucić na rozgrzaną na dużym ogniu patelnię, pozostawić pod przykryciem ok. 2 min.
2. Następnie gotować na średnim ogniu przez kolejne 6 min. bez przykrycia, od czasu do czasu mieszając.
3. Odcedzić ugotowany „al dente” makaron i wrzucić na patelnię z przygotowanym wcześniej sosem.
4. Podgrzewać wszystko na dużym ogniu przez ok. 1 min., cały czas mieszając.
Sposób przygotowania risotto:
Ok. 250-300 g ryżu ugotować w osolonej wodzie (ok. 2-3 min. krócej niż podano na opakowaniu). Postępować zgodnie z zamieszczonymi powyżej wskazówkami dot. przygotowania owoców morza do...
100 g produktu zawiera:
Białko 8,5 g
Węglowodany 6,5 g
Tłuszcz 6 g
Wartość energetyczna 100 g produktu: 482 kJ / 115 kcal
Zobacz jak powstają nasze produkty we Włoszech!
Sposób przygotowania spaghetti:
1. Ok. 250-300 g makaronu spaghetti ugotować w osolonej wodzie. Zamrożoną zawartość opakowania wrzucić na rozgrzaną na dużym ogniu patelnię, pozostawić pod przykryciem ok. 2 min.
2. Następnie gotować na średnim ogniu przez kolejne 6 min. bez przykrycia, od czasu do czasu mieszając.
3. Odcedzić ugotowany „al dente” makaron i wrzucić na patelnię z przygotowanym wcześniej sosem.
4. Podgrzewać wszystko na dużym ogniu przez ok. 1 min., cały czas mieszając.
Sposób przygotowania risotto:
Ok. 250-300 g ryżu ugotować w osolonej wodzie (ok. 2-3 min. krócej niż podano na opakowaniu). Postępować zgodnie z zamieszczonymi powyżej wskazówkami dot. przygotowania owoców morza do spaghetti.
Ryż z przygotowanym sosem, podgrzewać na dużym ogniu przez ok. 2-3 min., cały czas mieszając.
Instrukcje dotyczące przechowywania: jest to produkt głęboko mrożony, dlatego należy go przechowywać w temperaturze poniżej -18°C. Po rozmrożeniu nie należy ponownie zamrażać.
Składniki: Mieszanka owoców morza 44%: kalmary kawałki: nowozelandzkie (Illex Illecebrosus) (1*) i/lub północne (Illex Argentinus-Nototodarus Sloanii), złowione w Pacyfiku i Południowo-Zachodnim lub Południowo-Wschodnim Atlantyku (2*), omułek chilijski obrany i blanszowany (Mytilus chilensis), wyhodowany na obszarze Pacyfiku, krewetki obrane i blanszowane (Pandalus Borealis), 1100-2200 szt./kg, złowione w Północno-Wschodnim i Północno-Zachodnim Atlantyku (3*) i/lub krewetki surowe, obrane (Parapenaeopsis Atlantica), 660-1100 szt./kg, złowione w Środkowo-Wschodnim Atlantyku (przeciwutleniacz: pirosiarczyn sodu) (4*) i/lub krewetki surowe, obrane (Metapenaeus Monoceros), 440-660 szt./kg, złowione w Oceanie Indyjskim (5*); sos: woda, grzyby 12%: prawdziwki, borowik szlachetny (Boletus edulis) i inne z rodziny 60%, żółty łuskwiak lepki (Pholiota nameko) 40%; oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia 4,5%, olej słonecznikowy, białe wino, aromaty naturalne, bulion rybny (sól kuchenna, maltodekstryna, ekstrakt drożdżowy, aromaty naturalne, ryby), cebula1%, sól, czosnek, pietruszka, przyprawy: papryczka 0,01%.
(*) Numery podane przy składnikach i następnie podane w tabeli znajdującej się na boku opakowania przy numerze partii oznaczają użyty składnik.