W sam raz dla kogoś kto nie przepada za intensywnymi zupami typu zakwaszanego. Ten barszcz jest wyrazisty ale delikatny i można go spokojnie...
więcej »
polecam,
u mnie bardzo się sprawdza, smaczne i dobre,
trzymane w zamrażalce zawsze gotowe do szybkiego wykorzystania ;)
wygodne w użyciu, bo...
więcej »
Fantastycznie listkowane, łatwe do "obróbki", po upieczeniu rozpływa się w ustach. Jednak co marka to marka. Dziś robiliśmy rybę ze szpinakiem ...
więcej »
Cechy szczególne produktu: brak danych
Produkt Fair Trade (Sprawiedliwy handel): brak danych
Wielkość opakowania: brak danych
Informacja dostępna w serwisie od: 29.01.2008 (6140 dni)
Produkt był oglądany: 6772 razy
Kamis Oriental Curry madras nie posiada jeszcze żadnej opinii. Dodaj swoją opinię
Kamis Oriental Curry madras nie ma żadnych komentarzy. Aby dodać swoją uwagę do opinii innych lub zadać pytanie dotyczące produktu, dodaj własny komentarz
Opis produktu:
Curry madras - kurczak w żółtym sosie curry - to pikantne danie pochodzące z Indii. Nazwa "curry" pochodzi z Indii Południowych od tamilskiego słowa "kari", oznaczającego pikantny sos do ryżu.
Tradycyjne indyjskie "kari" przygotowuje się ze świeżo mielonych przypraw: kurkumy, kminu rzymskiego, kolendry, gorczycy, chili i kozieradki.
W skład curry mogą również wejść: cynamon, gałka muszkatołowa, czosnek, koper włoski, kardamon, goździki, imbir oraz sól. Smak i wygląd dania jest uzależniony od proporcji tych przypraw.
Kurkuma jako jeden z głównych składników nadaje potrawie żółtawy kolor.
Do gotowego dania curry madras można dodać jogurt naturalny, który jest nieodłącznym dodatkiem indyjskich potraw. W wielu domach w Indiach przygotowuje się jogurt samodzielnie. Jest on źródłem protein, szczególnie w diecie bezmięsnej południowej części kraju. W wypadku curry madras z linii Oriental jogurt doskonale złagodzi pikantny smak...
Curry madras - kurczak w żółtym sosie curry - to pikantne danie pochodzące z Indii. Nazwa "curry" pochodzi z Indii Południowych od tamilskiego słowa "kari", oznaczającego pikantny sos do ryżu.
Tradycyjne indyjskie "kari" przygotowuje się ze świeżo mielonych przypraw: kurkumy, kminu rzymskiego, kolendry, gorczycy, chili i kozieradki.
W skład curry mogą również wejść: cynamon, gałka muszkatołowa, czosnek, koper włoski, kardamon, goździki, imbir oraz sól. Smak i wygląd dania jest uzależniony od proporcji tych przypraw.
Kurkuma jako jeden z głównych składników nadaje potrawie żółtawy kolor.
Do gotowego dania curry madras można dodać jogurt naturalny, który jest nieodłącznym dodatkiem indyjskich potraw. W wielu domach w Indiach przygotowuje się jogurt samodzielnie. Jest on źródłem protein, szczególnie w diecie bezmięsnej południowej części kraju. W wypadku curry madras z linii Oriental jogurt doskonale złagodzi pikantny smak potrawy i nada jej lekko kwaskową nutę.