Droserin złagodzi uczucie pieczenia w gardle, a ze względu na zawartość imbiru i tymianku ukrwi i rozgrzeje
chore miejsca. Dzięki dziewannie...
więcej »
działa na regenerację i dobry stan górnych warstw skórnych,
dzięki wysokiej zawartości przeciwutleniaczy. Ruticelit jest również wspaniałym...
więcej »
Informacja dostępna w serwisie od: 08.01.2008 (6161 dni)
Produkt był oglądany: 9444 razy
Fa. Langsteiner Eliksir Jemioły nie posiada jeszcze żadnej opinii. Dodaj swoją opinię
Fa. Langsteiner Eliksir Jemioły nie ma żadnych komentarzy. Aby dodać swoją uwagę do opinii innych lub zadać pytanie dotyczące produktu, dodaj własny komentarz
Opis produktu:
Jemioła należy do najstarszych roślin, której przypisywano magiczne i lecznicze właściwości.
Udokumentowane jest używanie jemioły w medycynie z piątego wieku przed naszą erą, a Pliniusz (1 wiek n.e.) opisuje jej działanie przy epilepsji. Sławny średniowieczny lekarz Hieronymus Bock używał jemioły przy "guzach wszelakich", a Hipokrates leczył nią epilepsję i zawroty głowy. Napój z jemioły uważany był przez Celtów za odtrutkę i za symbol płodności.
Jemioła zawiera kwercetynę (związek flawonoidowy), cholinę, garbniki, inozytol, związki aminowe: beta-fenyloetyloamina, cholina, acetylocholina, histamina, tyramin, wiskotoksyna, glokozydy: flawonowe, trójerpeny, kwas oleanolowy i ursulowy, beta amaryina, viscizynol, lupeol.
Z jemioły otrzymuje się wyciąg, który znajduje zastosowanie w leczeniu choroby nadciśnieniowej, choroby wieńcowej, przy zaburzeniach układu krążenia, miażdżycy. Jemioła rozszerza naczynia krwionośne, wspomaga...
Jemioła należy do najstarszych roślin, której przypisywano magiczne i lecznicze właściwości.
Udokumentowane jest używanie jemioły w medycynie z piątego wieku przed naszą erą, a Pliniusz (1 wiek n.e.) opisuje jej działanie przy epilepsji. Sławny średniowieczny lekarz Hieronymus Bock używał jemioły przy "guzach wszelakich", a Hipokrates leczył nią epilepsję i zawroty głowy. Napój z jemioły uważany był przez Celtów za odtrutkę i za symbol płodności.
Jemioła zawiera kwercetynę (związek flawonoidowy), cholinę, garbniki, inozytol, związki aminowe: beta-fenyloetyloamina, cholina, acetylocholina, histamina, tyramin, wiskotoksyna, glokozydy: flawonowe, trójerpeny, kwas oleanolowy i ursulowy, beta amaryina, viscizynol, lupeol.
Z jemioły otrzymuje się wyciąg, który znajduje zastosowanie w leczeniu choroby nadciśnieniowej, choroby wieńcowej, przy zaburzeniach układu krążenia, miażdżycy. Jemioła rozszerza naczynia krwionośne, wspomaga metabolizm, wzmacnia serce, działa antyspazmatycznie, wzmacnia odporność.
Tradycyjne zastosowanie jemioły to: wysokie ciśnienie, zawroty głowy, szumy uszne, prewencja arteriosklerozy.