Droserin złagodzi uczucie pieczenia w gardle, a ze względu na zawartość imbiru i tymianku ukrwi i rozgrzeje
chore miejsca. Dzięki dziewannie...
więcej »
działa na regenerację i dobry stan górnych warstw skórnych,
dzięki wysokiej zawartości przeciwutleniaczy. Ruticelit jest również wspaniałym...
więcej »
Informacja dostępna w serwisie od: 11.02.2009 (5761 dni)
Produkt był oglądany: 5484 razy
A-Z medica A-Z Mangostan Plus nie posiada jeszcze żadnej opinii. Dodaj swoją opinię
A-Z medica A-Z Mangostan Plus nie ma żadnych komentarzy. Aby dodać swoją uwagę do opinii innych lub zadać pytanie dotyczące produktu, dodaj własny komentarz
Opis produktu:
Mangostan (Garcinia mangostana) uprawiany jest w południowo-wschodniej Azji od tysięcy lat.
Owoc mangostanu, zwany Królową Owoców (Queen of Fruits), dojrzewający w doskonałych warunkach klimatycznych, jest niezwykle smaczny i bogaty w wiele cennych prozdrowotnych składników.
Zawiera m.in. minerały (potas, wapń, fosfor, żelazo), enzymy, witaminy (B1, B2, B6, C), a przede wszystkim antyutleniacze (ksantony, polifenole, katechiny).
Mangostan uważany jest za najbogatsze w naturze źródło antyutleniaczy zwanych ksantonami. W zestawieniu zdolności wychwytywania wolnych rodników tlenowych (tzw. ORAC – patrz wykres poniżej) owoc mangostanu zdecydowanie wyprzedza inne naturalne antyoksydanty. Ma więc istotny wpływ na zespół czynników zapobiegających przedwczesnemu starzeniu się organizmu. Dodatkowo zwiększa odporność immunologiczną organizmu, zwiększa ruchomość stawów, wspomaga naturalną dietę.
# zapobiega przedwczesnemu starzeniu się organizmu
...
Mangostan (Garcinia mangostana) uprawiany jest w południowo-wschodniej Azji od tysięcy lat.
Owoc mangostanu, zwany Królową Owoców (Queen of Fruits), dojrzewający w doskonałych warunkach klimatycznych, jest niezwykle smaczny i bogaty w wiele cennych prozdrowotnych składników.
Zawiera m.in. minerały (potas, wapń, fosfor, żelazo), enzymy, witaminy (B1, B2, B6, C), a przede wszystkim antyutleniacze (ksantony, polifenole, katechiny).
Mangostan uważany jest za najbogatsze w naturze źródło antyutleniaczy zwanych ksantonami. W zestawieniu zdolności wychwytywania wolnych rodników tlenowych (tzw. ORAC – patrz wykres poniżej) owoc mangostanu zdecydowanie wyprzedza inne naturalne antyoksydanty. Ma więc istotny wpływ na zespół czynników zapobiegających przedwczesnemu starzeniu się organizmu. Dodatkowo zwiększa odporność immunologiczną organizmu, zwiększa ruchomość stawów, wspomaga naturalną dietę.
# zapobiega przedwczesnemu starzeniu się organizmu
# stymuluje układ odpornościowy oraz poprawia metabolizm
# bogate źródło naturalnych antyutleniaczy oraz witaminy C
# synergizuje prozdrowotne właściwości składników: żurawiny, czarnej jagody, czarnego bzu, maliny, granatu, wiśni